Fysiotherapie

Fysiotherapie, maar anders dan de status quo.

Ik geloof namelijk niet in het feit dat mensen week in week uit een fysiotherapeutische behandeling nodig hebben. Hoe minder ik je zie, hoe beter het met je gaat.

Mijn visie is daarom ook, dat als er meer dan ongeveer 5 behandelingen voor een klacht nodig zijn (revalidatie daargelaten), we waarschijnlijk het verkeerde aan het behandelen zijn.

Ik ben daarin ook erg kritisch naar mijn eigen handelingen. Mocht er na enkele behandelingen geen tot nauwelijks resultaat zijn, dan gaan we naar een passend alternatief kijken.

Behandelmethodes die ik veel toepas zijn mylogenics en dry needling. Deze technieken zijn in de praktijk erg effectief. Daarnaast is het ook erg belangrijk om de aangedane regio te belasten door middel van kracht- en stabiliteitsoefeningen.
Ook werk ik graag samen met Chiropractie praktijk de Vreede als er spanning of een blokkade rondom de wervelkolom zit.

Mochten de klachten van dusdanig lange aard zijn, of mochten de behandelingen geen effect hebben, dan houd je waarschijnlijk zelf je klacht in stand. Vaak komt dit door bepaald gedrag dat je gewend bent en wat dus dagelijks herhaald wordt. Een combinatie van negatieve overtuigingen of door een bepaalde belemmerende omgeving waar je je in bevindt, wat een negatieve invloed heeft op je zelf herstellend vermogen. Voorbeelden zijn een vervelende werkgever die veel stress geeft, de overmaat aan kunstlicht of bijvoorbeeld het gebrek aan lichamelijke beweging.

Behandelingen zullen hierbij niets of nauwelijks iets veranderen en is er dus een andere aanpak nodig. Wat wel nodig is zullen we tijdens de consulten bespreken.